Szoftverek

Carbonostics: elsősorban az élelmiszeripari és mezőgazdasági termékek karbonlábnyomának meghatározására alkalmas Internet felülettel is rendelkező szoftver. Az életciklus elemzés során a karbonkibocsátás mellett megadja a termékek költségét és tápértékét is. Az LCA elemzésben a hibrid LCA módszert alkalmazza, ezáltal lehetővé teszi a felhasználók részére, hogy tesztszerűen azonosítsák a „forró pontokat„. A szoftver alkalmas a részleges vagy a teljes körű LCA elemzésre. Használata az élelmiszeripari kis és nagyvállalatok, kis és nagykereskedők, élelmiszer ellátással foglalkozók, egyetemek, étkezdék, hotelek és tanácsadók részére ajánlott. 

A demo verzió alkalmazására külön lehetőség van.

www.carbonostics.com

 

Carboncheck: tervezésekor arra figyeltek, hogy a felhasználó a fenntarthatóság és a karbon menedzsment kulcstényezőit kezelni tudja. A szervezet az adatok grafikus megjelenítésével könnyen átvilágítható. A szoftver lehetőséget ad a fenntarthatóság és karbonmenedzsment, mint az energia, szállítás, vízhasználat adatainak feldolgozására.

http://carbonfootprintsoftware.com 

 

Enterprise Carbon Management: lehetőséget ad a vállalkozások karbonlábnyomának meghatározására és az energia menedzsmentre. Megfelelőséget biztosít az EU ETS rendszeréhez és az ISO 14064 alkalmazásához.

http://carboncalculated.com 

 

Enablon GHG-MS: alkalmazásával a vállalkozásoknak lehetőségük van felügyelni, előre jelezni és kezelni az ÜHG kibocsátásukat. Az alkalmazott megoldás tartalmazza a jelenlegi GHG szabványokat. 

http://enablon.com

 

GaBi: a termékek karbonlábnyomának meghatározására alkalmas szoftver. Az elemzés a már létező szabványok figyelembevételével történik, mint az ISO 14040-14044, ISO 14025, PAS 2050:2008, GHG Protocol Product and Scope 3 Standard, Tulajdonosa a német PE International.

http://www.gabi-software.com/

 

SimaPro : az LCA módszer és Monte Carlo elemzés segítségével a termékek és szolgáltatások karbonlábnyomának meghatározására alkalmas szoftver. Továbbá alkalmazható a termékek tervezéséhez és a környezeti jelentés (GRI) elkészítéséhez is. Tulajdonosa a holland Pré Consultants.  

http://www.pre.nl/