Rólunk

                                                      

 "Az óvatos vándor nem hagy lábnyomot" Lao-ce

 

A SOLTUB Kft. tanácsadó tevékenységét a fenntartható termelés és fogyasztás területén végzi. A vállalkozás támogatja a partnereinek azon szándékát, hogy a fenntarthatósági terveibe foglalt intézkedéseket megvalósítsák, ezáltal is biztosítva a tevékenységük gazdaságosságát, továbbá hogy ellássák a környezetvédelmi és társadalmi feladataikat. Vállalkozásunk a cégekkel és költségvetési intézményekkel való együttműködése által támogatja a termékek és szolgáltatások üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését, az energiafogyasztás csökkentését, az alacsony szénkibocsátású gazdaság megvalósulását. A SOLTUB Kft. a megrendelők speciális igényeinek kielégítésére végzi szolgáltatásait az alábbi területeken:

  • a termékek/szolgáltatások és szervezetek (cégek) karbonlábnyomának meghatározása,
  • a már meglévő karbonlábnyom felülvizsgálata,

 

A SOLTUB segít Önnek azonosítani a rendszerbe bekerülő inputforrás anyag és energiaigényét, például nyersanyag beszerzéskor, energiafogyasztáskor, szállításkor valamint az output kibocsátásokat, például karbonkibocsátást, továbbá az elszámolási és jelentési eljárásokat. A termékek és szolgáltatások karbonlábnyomának meghatározásában az életciklus elemzést alkalmazzuk (Life Cycle Assessment, LCA) valamint a rendelkezésre álló elsődleges és másodlagos adatokat, amint azokat a nemzetközileg elismert GHG Protocol és PAS 2050:2008 szabványok megkövetelik. A karbonlábnyom meghatározásával a szervezeteknek/ cégeknek lehetőségük van pontosan megfogalmazni a karbonmenedzsment stratégiájukat.

 

A karbonlábynom meghatározása segít:

  • az energiafogyasztás és ezáltal a termelési költségek csökkentésében,
  • a karbonkibocsátás csökkentési lehetőségeinek feltárásában,
  • az alacsony karbonkibocsátással rendelkező termékek/szolgáltatások kiválasztásában,
  • a zöld piacon való részvétel növelésében valamint
  • a különböző egyezményekben, jogszabályokban megfogalmazottaknak való megfelelésben, például az EU közleményben leírtaknak: Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, versenyképes gazdaság 2050-ig történő megvalósításának ütemterve COM(2011) 112 végleges

 

Szakértelmünkkel járultunk hozzá a  termékek és szolgáltatások GHG Protocol, valamint a szervezetek GHG Protocol  szabványok 2011-es végleges formájának kialakításához valamint a hazai NÉS 2014-2025 stratégiájának kidolgozásához.